Vijftig jaar Arenicola

Afgelopen jaar viert de vereniging haar tiende lustrum. In 1968 werd de vereniging als Groninger Studenten Wadloopclub Arenicola, een subvereniging van de Groninger studentenvereniging Vindicat en Magna Pete, opgericht.voorblad lustrum boek In 1970 stelde de vereniging zich voor alle studenten open en in 1985 werd het een vereniging voor een ieder die geïnteresseerd is in kleinschalig wadlopen. De naam werd veranderd in Groninger Wadloopvereniging Arenicola. Vanaf het begin is de lijfspreuk van Arenicola "Maria vadosa sunt", ofwel "De zeeën zijn doorwaadbaar".

Ter gelegenheid van dit lustrum is een boek uitgegeven. Meer dan enkel een verhaal over de geschiedenis van de vereniging geeft het boek vooral een inkijk in de manier waarop kleinschalig wadlopen bedreven wordt. Met achtergrondinformatie over techniek en regelgeving, verhalen van
wadlooppioniers, bespreking van de dynamiek van het gebied, en een groot aantal verslagen van zeer diverse wadlooptochten. Het boek is geïllustreerd met een groot aantal kaarten gebaseerd op recente satellietopnamen, en verluchtigd met vele prachtige foto's.

Hier vindt u een extract van een aantal pagina's uit het Lustrumboek van de Groninger Wadloopvereniging Arenicola. Het boek (144 pagina's) kost € 20.- (incl. verzendkosten € 24.50) en kan worden besteld door € 24.50 (of een veelvoud daarvan) over te maken naar bankrekening NL49 INGB 0002 9216 51 t.n.v. GWV Arenicola te Groningen, onder vermelding van "bestelling lustrumboek", aantal exemplaren, en uw naam en adres. Voor vragen kan men een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook voor het vijfde lustrum is toentertijd een boek uitgebracht en ter gelegenheid van dit lustrum is dit gedigitaliseerd.