Al onze tochten zijn tot nader order afgelast vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus!

Wilt u in deze periode thuis toch van het wad en het wadlopen genieten, dan is ons lustrumboek misschien een mooie invulling. Dit boek is in 2018 ter gelegenheid van het 10de lustrum door de vereniging uitgebracht.

Hier vindt u een extract van een aantal pagina's uit het Lustrumboek van de Groninger Wadloopvereniging Arenicola. Het boek (144 pagina's) kost € 15.- (incl. verzendkosten € 19.95) en kan worden besteld door € 19.95 (of een veelvoud daarvan) over te maken naar bankrekening NL49 INGB 0002 9216 51 t.n.v. GWV Arenicola te Groningen, onder vermelding van "bestelling lustrumboek", aantal exemplaren, en uw naam en adres. Voor vragen kan men een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook voor het vijfde lustrum is toentertijd een boek uitgebracht en ter gelegenheid van dit lustrum is dit gedigitaliseerd.


 

Kosten

 

Tocht Leden Niet-leden
Ameland / Schiermonnikoog € 10,- € 20,-
Engelsmanplaat / Eemswad / Noordpolderzijl / Robbengat/ Pinkewad / Eilanderbult / Horsbornzand € 5,- € 15,-
Rottum / Simonszand / Brakzand-Schiermonnikoog € 20,- € 30,-

Prijzen zijn inclusief het vervoer van en naar Groningen en de eventuele boottocht. Het meebrengen van een auto wordt op prijs gesteld (het wad is niet altijd gemakkelijk per openbaar vervoer bereikbaar). Onkostenvergoeding  voor automobilisten die wadlopers meenemen (alleen vanaf het Noorderstation):

  • Eemswad, Noordpolderzijl, Rottumeroog, Simonszand, Robbengat, Horsbornzand € 15,-
  • Ameland, Engelsmanplaat, Schiermonnikoog, Pinkegat, Piet Scheveplaat € 20,-

Voor de laarzentocht naar Schiermonnikoog bedragen de kosten €15,- voor leden en €25,- voor niet leden. Dit is inclusief de boottocht. 

Kinderen t/m 15 jaar betalen de helft.

 

Aanmelden voor een tocht

 

U kunt zich individueel(!) telefonisch voor een tocht aanmelden bij Jan Rijkmans: 050 3139670; alleen op werkdagen tussen 17 en 18 uur. 

Tussen 8 en 28 juli is Jan Rijkmans niet bereikbaar en kunt u contact opnemen met Sjoerd Bouwman: 050 5261255 / 06 5333 8607

Aanvragen buiten genoemde tijden en informatie over begeleiden van groepen worden hier NIET gehonoreerd.

Aanmelden kan tot vier dagen voor de tocht. Bij overinschrijving gaan leden voor introducées.

U bent verplicht de richtlijnen van Arenicola voor aanvang van de tocht goed door te nemen. Klik hier voor de richtlijnen.

Voor aanvang van de tocht moeten niet leden een eigen risico verklaring ondertekenen waarin zij tevens verklaren dat zij de richtlijnen hebben gelezen.

N.B.! aanmelding voor Rottum uiterlijk 2 weken voor de tocht, kosten vooraf te voldoen op het rekeningnummer van Arenicola (IBAN NL49 INGB 0002 9216 51, t.n.v. GWV Arenicola)

 

Procedures bij wadlopen


Een wadlooptocht kan worden afgelast wegens slecht weer of om organisatorische redenen. De avond voor de tocht moet tussen 20:30 en 21:00 gebeld worden of de tocht doorgaat. Alle tochten beginnen op de parkeerplaats (noordzijde) van het Noorderstation in Groningen, tenzij anders afgesproken.

Zoals bekend is wadlopen een enigszins risicodragende bezigheid. Het risico wordt zo klein mogelijk gehouden door optimale kennis van de wadlooproutes, getij, het weer, etc., door bij minder gunstig weer de tocht af te lasten en door onderweg voorgeschreven veiligheidsmiddelen mee te nemen als marifoon, brancard, etc..

Deelname aan de tochten is voor eigen risico. Deelnemers kunnen eraan meewerken het risico te beheersen door op tijd op de vertrekplaats te zijn (er wordt nooit gewacht op laatkomers) en attent te zijn op de afspraken die er in de groep gemaakt worden. Deelnemers moeten een goede gezondheid hebben. Tenslotte: Honden mogen niet mee.

U bent verplicht de richtlijnen van Arenicola voor aanvang van de tocht goed door te nemen. Klik hier voor de richtlijnen. Voor aanvang van de tocht moeten niet leden een eigen risico verklaring ondertekenen waarin zij tevens verklaren dat zij de richtlijnen hebben gelezen.

 

 
Uithuizerwad